Tom og Bodil Daae flytta fra Oslo til Skjåk i mai 2010


250

- og det har dei ikkje angra på.

"Folk her i Skjåk er litt forsiktige, men bare du tør å banke på en dør, så er du akseptert og innenfor. Det skal ikke så mye til."

«Vi flytta til Skjåk fordi vi elsker fjell og turliv og ville bruke fjell mer i hverdagen. Vi søkte også et roligere liv med mindre stress. Det kollektive stresset er mindre jo lenger fra Oslo man kommer. Vi ønska også leve mer i pakt med interesser og verdier bl.a. mindre forbrukspress. Første tur til favorittturistforeningshytta etter at vi hadde flytta hit, var fantastisk. Det var en herlig følelse å kjenne på at vi er så nære det vi elsker. Det er også massevis av fritidstilbud i bygda. Man må bare ha vett på å oppsøke dem.» Paret fortel vidare at dei framleis bur her fordi det svarte til forventningane å bu her. Her er dei oftare ute på tur i dei mange fine og godt merka stiane, og seier det er  uendeleg med turalternativ i alle retningar.

Av negative erfaringar ved å flytte fortel dei at nokon av deira neraste vart såra når dei valde å flytte så langt ifrå dei.

I Skjåk vart dei teke godt imot, dei har fått mange nye vennar og tykkjer at folket er hyggelege og rolegare her. «Folk er veldig imøtekommende når man tør å ta kontakt. Her blir man alltid bedt med inn på en kaffekopp og bite ti når man ringer på en dør. Vi ble tatt imot med åpne armer. Vi var bevisste på at vi kommer inn som fremmede og at vi må ta initiativet. Vi meldte oss derfor inn i turlaget, klatreklubben, mental helse og ble med på ting vi er interessert i. Vi turte også å ringe på nabodører å introdusere oss selv. Folk tok da veldig godt imot oss, og vi føler oss som en del av samfunnet.»

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk GermanSpråk Dutch - Nederlansk
Dovre Delvis skyet 5
Lesja Delvis skyet 2
Lom Delvis skyet 4
Sel Delvis skyet 5
Skjåk Delvis skyet 7
Vågå Delvis skyet 6