Gode skuletilbod


Nord-Gudbrandsdal har eit godt utbygd skuletilbod, med engasjerte lærarkrefter. Grunnskuler, ungdomsskuler og vidaregåande skule gir barn og ungdom eit godt utdanningsmessig grunnlag.

Alle kommunene har grunnskular og ungdomsskule.

Nord-Gudbrandsdal vdg skule er lokalisert i Lom, på Otta og på Dovre.

Opplæringskontoret Brimi-Kjøken tilbyr læreplassar knytt til dei enkelte bedriftene. Det blir arrangert kurs og samlingar av fagleg karakter, det blir også organisert utflukter i naturen, og av og til studieturar. Arne Brimi er sentral i arbeidet, og lærlingane er velkomne til å skaffe seg unik praksis frå hans restaurant; Vianvang. Søknad om lærlingeplass kan sendast inn heile året og blir vurdert fortløpande.

Opus Nord-Gudbrandsdal tilbyr profesjonsutdanningar og vidareutdanning i samarbeid med studiesenteret.no.

Handverksskolen på Hjerleid, Dovre viderefører tradisjonen fra den tidligere Hjerleid vg skole fra 1886. Handverksskolen eies av to ideelle organisasjoner: Stiftelsen Norsk Kulturarv og Studieforbundet kultur og Tradisjon, og drives som en privatskole/friskole. Skoletilbudet er Årskurs i Treskjæring eller i Smiing: Vg2 Design og trearbeid eller Vg2 Smed. Det er en praktisk utdanning med 5 dager i uka på verkstedet, og mange dyktige lærere. Skolen tar inn elever fra hele landet, også voksne søkere, fordi fagene er verneverdige, og skolen har oppgave å sikre kunnskapen i disse fagene. For de som ønsker å ta korte kurs, har vi mange ulike handverkskurs (uke eller helg) for barn, unge og voksne i alle aldre!

Vi har også lærlingebedrift i møbelsnekkerfaget, treskjærerfaget og i smedfaget. Vi har overnattingstilbud på området, et besøkssenter med handverksutsalg og et trivelig og sosialt milø.

Høgskolen i Lillehammer og Høgskolen i Gjøvik har eit breitt utdanningstilbod. Gjennom Opus og lokale studiesentra er det gode moglegheiter for å bu i regionen og samtidig ta den utdanninga ein ønskjer.

For meir detaljert informasjon om skuletilbodet i den enskilde kommune, klikk på aktuelt kommunevåpen i spalta til høgre.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk GermanSpråk Dutch - Nederlansk
Dovre Delvis skyet -8
Lesja Delvis skyet -6
Lom Delvis skyet -6
Sel Delvis skyet -7
Skjåk Delvis skyet -3
Vågå Delvis skyet -6